De beste zwem tracker app voor je sporthorloge Swim.comDe universele zwemtracker app voor alle zwemhorloges

Voor Swim.com maakt het niet veel uit welke sporthorloge of sport activity tracker je gebruikt als hij maar waterdicht is. Het idee is om zoveel mogelijk zwemmers te verenigen. De app is daarom met zoveel mogelijk wearables te gebruiken. Dat betekent dat de app natuurlijk is te downloaden in de App Store van Apple evenals de Play Store van Google Android. Daarnaast werkt swim.com met Garmin sporthorloges and Samsung smartwatches die doorgaans een eigen besturingssysteem hebben.

Zwemtest; baantjes zwemmen met een Wear Os sporthorloge
De app is gratis te downloaden op je wearable en smartphone. Voor deze review gebruiken wij een Android Wear Os sporthorloge en dus geen Apple Watch zoals in het voorbeeld. Nou hebben sommige IP68 waterbestendige / waterdichte zwemhorloges zoals de onze al een eigen zwem tracker erop staan voor baantjes tellen, ZWOLF, zwemslag, tijd, afstand en noem maar op, maar die zijn niet altijd even accuraat of handig in gebruik. Swim.com is dan misschien een beter alternatief. Dat was in ieder gaval onze ervaring na het uittesten van deze app in het zwembad.

Is swim.com de beste zwem tracker app?
De app werkt super eenvoudig omdat je hem alleen aan hoeft te zetten. Verder doet hij alles zelf en meet hij bijvoorbeeld je rusttijd wanneer je even niet zwemt. Met de simpele bediening hoef je dus niet steeds op knopjes te drukken. Neem je even tussendoor pauze, geen probleem de tracker houdt het precies bij. Ook kun je zelf de exacte lengte van het bad invoeren, niet alleen de standaard keuze van 25 of 50 meter. Verder zijn er vele workouts te kiezen en kun je die ook zelf aanmaken of delen. Je progressie is online te volgen via de app op je smartphone maar ook via de website op een gewone computer met groot scherm. Al met al vinden wij de swim.com nauwkeurig en betrouwbaar. Een positieve ervaring dus en wat ons betreft een aanrader!